Åsnes Finnmark Smørefri BC Ski

Lengdestiv, svingvillig og uten stålkant

Varenr: AB542029-200
Åsnes Finnmark Smørefri BC Ski Lengdestiv, svingvillig og uten stålkant Åsnes Finnmark Smørefri BC Ski Lengdestiv, svingvillig og uten stålkant Åsnes Finnmark Smørefri BC Ski Lengdestiv, svingvillig og uten stålkant
2 962,-Kampanjepris
3 949,-Ordinær pris
Veil.3 949,-
-+
4 på lager

Finnmark 54 BC Waxless - hundeski for lange turer i variert terreng

Finnmark 54 er en lengdestiv og svingvillig fjellski uten stålkant. Skien har en lett karbon- og glassfiberarmert trekjerne. Den lengdestive konstruksjon gjør den perfekt for lange turer på vidda, gjerne med bagasje.

Finnmark 54 er hundevennlig ski uten stålkant slik at du og din beste venn kan dele mange og lange skiturer i fjellheimen.Nordisk Rocker (Early Rise) og markant innsving sørger for svingvillighet.

Vårt smørefrie mønster og våre smørefrie ski leveres med et godt gå-spenn og et egetutviklet "skjellmønster" som fungerer bra på flere snøforhold. Godt spenn, god bæring og en løsning som brukbart feste på vinterføre gjør smørefrie ski aktuelt for mange.

Skien leveres med feste for X-skin, men den markante smørelommen gjør det også mulig å vokse skien. Skien passer også i skispor og er derfor godt egnet til turer i marka.

Ønsker du å få mest mulig ut av fellesystemet til Åsnes anbefaler vi å benytte en tilpasset X-skin mohair 45mm til kaldt føre/moderat terreng. Vått føre og bratt terreng krever 45mm Syntetisk X-skin.

SKIVELGER

Skilengde bestemmes med basis i kroppslengde, vekt og evt. ferdigheter. Tabellen er ment som et veiledende hjelpemiddel og må ikke følges slavisk. I fjellski måler man ikke spenn, da det er vanskelig å ta høyde for alle faktorer som spiller inn. Når man skal velge lengde på fjellski er feste den viktigte prioriteringen. Siden man også skal ta høyde for bruk av både kortfeller og langfeller gjør dette at spennmåling ikke kan gjennomføres på tradisjonelt vis, som med langrennski. Videre er skiferdighet, terreng, vekt og oppakning, samt individuelle behov/vaner faktorer som påvirker valg av lengde og modell.Generelle råd: Ferdsel i ulent terreng krever kortere ski enn åpne fjellvidder. For nybegynnere vil det ofte være enklere med korte ski. Går man mye i oppkjørte spor spiller lengde liten rolle med tanke på hvor godt man flyter i snøen, da er det i steden spennet som er avgjørende. Er det en lett person bør hun/han også velge litt kortere ski og omvendt hvis man er tyngre. 

Kroppslengde (cm)

Vekt (kg)

Skilengde (cm)

150-160

- 60

170

160-170

60-75

180

170-180

70-85

190

180-190

80-95

200

190+

95+

210