Åsnes Børge Ousland

180cm

Varenr: AB542027-180
6423 6423 6423 6423 6423
3 674,-Kampanjepris
4 899,-Ordinær pris
Veil.4 899,-
-+
1 På lager

Børge Ousland BC - veldig lett og allsidig fjellski

Børge Ousland BC er en veldig lett og allsidig ski som passer nedi skisporet. En ski med solid stålkant (2,1×1,9 mm) og en veldig lett trekjerne, som egner seg like godt til lange turer og ekspedisjoner med pulk, som til dager i harde og isete skispor. Siden vi bruker samme stålkant på våre fjellski som det brukes på mange alpinski, sikrer dette godt grep på alle forhold og høy slitestyrke.

Denne fjellskien er lengdestiv og har en markant smørelomme, noe som gir et godt gå-spenn og en ypperlig ski for turer hvor god glid er essensielt. Skien kommer også med en såle som har godt voksopptak, er veldig slitesterk og slipt til å fungere i nordiske forhold – perfekt for lange skiturer i nordiske og polare snøforhold.

Ousland BC skien har moderat innsving slik at skien skal være retningsstabil, men også svinger lett på hardt føre.En myk framtupp med Nordisk Rocker (løftet tupp) og Taper (tilbaketrukket bredeste punkt på tuppen) gjør at skien håndterervanskelige forhold i fjellet godt og svinger lettere. Denne skien har en lett trekjerne i poppel og paulownia, noe som gir en leken, solid ski med godt spenn og veldig lav vekt. Børge Ousland BC veier bare runt 900 gram per ski i 200 cm lengde – da er det ingengrenser på hvor langt og lenge man kan gå på ski!

Det lengdestive spennet og konstruksjonen i skien gjør at Børge Ousland BC har god bæreevne.

Skien er utviklet i tett samarbeid med polfareren Børge Ousland, hans selskap Ousland Explorers og guidene deres. Børge er kjent som en av de mest markante eventyrerne i moderne polarhistorie. Børge Ousland var første mann til å gå på ski til Nordpolen uten etterforsyninger i 1990 sammen med Erling Kagge og Geir Randby.

SKIVELGER

Valg av skilengdeSkilengde bestemmes med basis i kroppslengde og vekt. Tabellen her er ment som et hjelpemiddel og må ikke følges slavisk. Skiferdighet, terreng, vekt, oppakning og individuelle behov/vaner er faktorer som påvirker valg av lengde.Generelle råd: Ferdsel i ulendt terreng krever kortere ski enn åpne fjellvidder. For nybegynnere vil det ofte være enklere med korte ski. Går man bare i oppkjørte spor spiller lengde liten rolle med tanke på hvor godt/dårlig man flyter i snøen, da er det isteden spennet som er viktig. Er personen lettere enn gjennomsnittet bør brukeren vurdere kortere ski, og omvendt viss mann er tyngre. Går du ofte med tung oppakning bør skiene være litt lengre.

Kroppslengde (cm)

Vekt (kg)

Skilengde (cm)

- 170

- 70

180

170-180

70-80

190

180-190

80-90

200

190+

90+

210

Tabell: lengde/vekt/ski