Gassovn 3 brenner

m/1,5m Slange

Varenr: M4300
8124 8124 8124 8124 8124 8124 8124 8124
9 490,-
ikke på lager

Komplett gassovn 11,72 kW, pipe & regulatorkit.

Vår propan ovn er blitt et "må ha" for aktive friluftsfolk.

Ovnen selges i «pakke» med 1 stk propan ovn Modell 4300, 4 piperør, 1 spjeld, 1 pipehatt, stormbeskytter til pipe & regulator kit.

På to av bildene er den vist sammens med den mindre modellen, for å vise størrelseforskjellen på lengde. De andre målene er relativt like.

 

CE godkjent ovn.

 

Laget i USA. Amerikansk patent.

Oppgitt effekt er hele 11,72 kw.

Mål: 45,7X17,8X38cm

Vekt ovn: 6,14 kg.

Automatisk "Shut-Off ventil" AGA Godkjent gass ventil.

3stk 40 cm Rør brennere

Ovnen er laget av Stål.

Justerbar varme effekt 0,1-11,72kw.

Trenger ventilasjon.

 

Bruksområde:

Ovnen kan brukes ikke bare i isfisketelt, men også i beredskapstelt, lavvu, lagstelt, gammer, hytter, gompi, arbeidsbrakker, båter, spikertelt, partytelt. Ja, bare fantasien setter en grense for bruksområdet til denne propan ovnen.

Den er enkel og rask å tenne, uansett temperatur. Varmeeffekten justeres like enkelt som på en gassgrill!

Ovnen begynner å varme så fort den er startet. Avgir absolutt ingen sot. Pipa er like ren innvendig som utvendig etter fyring. Den er enkel og sikker i bruk. Den leveres med godkjente AGA ventiler og har en automatisk stenge ventil om brenneren slukke!

Propan i telt har tidligere ikke vært noe tema pga fukten som propanen avgir. Dette slipper du med denne, siden den har pipe. Med andre ord null fukt.

 

Fakta om ovnen:

Slå på gassen. Hold inne bryteren, og tenn på. Slipp bryteren etter 5 sek. Uansett kulde er dette alt som skal til for og starte ovnen.

Selve ovnen veier kun 6,14 kg!

Vår modell 4300 har også en behagelig brennende lyd som ikke er for høy slik som mange båtovner.

 

Viktig informasjon som må leses før bruk!

Klargjøring

Pipe rørene er ikke montert sammen når de kommer levert i pakken. Pipen er laget med en hann og ho fals. Du begynner i en ende, og fører disse inn i hverandre. Disse vil da slutte seg om hverandre, og du får dermed formet piperøret.

Bruk kun godkjent gasslange og regulator for propan.

Dette leveres med, men er en forbruksvare. Gasslanger må byttes etter noen år. Det er dato stempling på disse.
Brenn inn ovnen utendørs på svak varme 30% i 30 min, deretter øk temperaturen gradvis i 3 timer til full effekt. Dette for at lakken skal herdes og ikke skal koke og sprekke hvis den blir for fort varm. Dersom noe av ovnen ikke blir varme nok kan, den varmes med propanbrenner på svak varme. Ovnen avgir lukt fra lakken til den er innbrent. Ovnen skal vær 100% luktfri når den er innbrent. For høy varme for tidlig koker lakken. Lakken blir matt når ovnen herder og innbrennes. Ved tilkobling av gasslange til ovn, skal slangen og koblingen monteres i retning fra ovn slik at slangen kommer lengst unna varmestråling fra ovnen.

 

Bruk
Ved bruk i alt som har bunn/gulv, bruk alltid brannsikker plate under ovnen.

Hold minimum en avstand på 50 cm fra brennbare materialer.
Benytt gassalarm (selges som ekstra utstyr) for egen sikkerhet, lekkasjer må unngås.

Pass på og ha god lufting slik at ovnen ikke brenner opp oksygen i rommet.
Ved bruk mens man sover, er dette under egen risiko selv om ovnen anses som svært sikker om alle koblinger er lekkasje testet. Bruk alltid gassalarm i slike tilfeller! Ovnen er utstyrt med sikkerhetsventil som stopper gassen om flammen skulle slukke.


Økt varme effekt og lavere forbruk.
For økt effekt bør spjeld monteres på øverst på pipe, reguleres etter fuktighet i rommet det fyres i.
Fukten trenger ikke mye åpning for å slippe ut. Det følger med spjeld i pipe kit.

Ovnen kan lukkes helt, da den har den riktige åpning for å få fukten ut. Dette senker forbruket.

Døren på ovnen kan også stå åpen. Dette vil øke effekten.

 

Valg av gassflaske
Bruk stålflaske i stedet for kompositt flaske i kalde temperaturer, da disse unngår ising/kondensering slik som kompositt flaskene kan gjøre. I tillegg blir det av erfaring mer rester man ikke får utnyttet i kompositt flasker når det er kaldt. Flaske kan stå ute og inne minimum 1,5 meter fra ovnen. Bruk regulator på gassflaske! For å øke temperaturen på gassen, når det er veldig kaldt ute, kan gassflasken graves ned i snøen. 

 

 

Vedlikehold og oppbevaring:
Ovnen bør når den ikke er i bruk, lagres innendørs. Unngå fukt. Smør eller lakk ovnen med varmebestandig lakk før lagring om bar metall vises. Bytt gasslange om det er antydning til skader, gass slangene har også dato stempling skal byttes hvert tredje år!

Slik monterer du spjeldet

Importør Norge, Sverige & Finland:

Kleven Jakt & Fiske AS